Nugalėtojo kelias, Bryce Courtenay

Knyga “Nugalėtojo kelias” – tai sėkmingiausio Australijos rašytojo Bryce Courtenay romanas, kuris patvirtina, kad troškimas yra visų laimėjimų pradžia.

Bryce Courtenay (1933-2012) yra daugiausia populiarumo sulaukęs Australijos rašytojas. Jis gimė Pietų Afrikoje, australų šeimoje. Vėliau studijavo Londone ir gyveno Australijoje. B.Courtenay buvo aktyvus kovotojas su rasizmu ir stereotipine nuomone apie juodaodžius. Rašytojas įsteigė labai vertinamą apdovanojamą, kuriuo kasmet apdovanojami visuomenei nusipelnę australai.

1989 m. parašytas B. Courtenay romanas „Nugalėtojo kelias“ sulaukė populiarumo visame pasaulyje. Iš šios knygos puslapių veržiasi pergalės šūksniai, nusivylimo ir liūdesio ašaros, sklinda tikėjimas, kad viskas bus gerai. Taip gimsta ištisas pasakojimas apie baltaodį berniuką, kuris gyvena internate Afrikoje. Ten ir vaikai, ir suaugusieji jį skriaudžia. Tačiau vaikinas randa jėgų kovoti su patyčiomis.
Užsispyrimas ir valios stiprybė atveda jį į bokso ringą, o ilgos ir vaginančios treniruotės galiausiai įvertinamos Afrikos bokso čempiono titulu. „Nugalėtojo kelias“ – tai jaudinanti istorija apie drąsų vaikiną, kuris nebijojo svajoti ir dėl savo pastangų bei atkaklaus darbo triumfavo prieš neteisingą pasaulį.

1992 m. šį romaną kompanija „Warner Bros“ ekranizavo. Filmas laimėjo daugybę apdovanojimų už humaniškumo skleidimą.

Originalus pavadinimas: The Power Of One
Autorius: Bryce Courtenay
Leidėjas: Metodika
Metai: 2013
Puslapiai: 512
ISBN: 9786094440816
Versijos kodas: PT.
Formatas: 15 x 21,5 cm, kieti viršeliai
Kalba: Lietuvių
Vertėjas: Rasa Stašytė


Gimtadienio sveikinimai | Sapnininkas